STARTSIDA

OM KNATTAR & KRYP
PRODUKTFAKTA

KOLLEKTION

        

KONTAKT / BESTÄLL

AKTUELLTVÄLKOMMEN TILL KNATTAR & KRYP!

 

Produktfakta                                              Skyddet är gjort som en mudd som man trär på benet.            Det är gjort av ekologiskt skinn från Tärnsjö garveri och skinnet är vegetabiliskt garvat. Mudden är gjord av mjuk trikå. Under skinnplattan sitter en mjuk tryckavlastande platta. Över och under knäet sitter en resår som kan justeras till önskad storlek med hjälp av kardborreband. Mudden är 23 cm. i omkrets i följsam trikå. Barnets ben bör inte ha mer än 25-26 cm. i omkrets där knäskyddet ska sitta. Däremot kan omkretsen vara mindre än vad mudden är eftersom man drar åt med resår över och under knäet.

Eftersom det är äkta skinn förekommer naturliga variationer i strukturen.

Resåren över knäet är längre än den under knäet eftersom man är kraftigare där. Knäskyddet ska sitta som på kollektionsbilderna. 

(märkeslappen ska sitta på barnets högra knä sett från barnets håll)

Tvättråd                                                    Skinnet kan torkas av med en fuktig trasa. Ska man tvätta hela knäskyddet rekommenderas handtvätt i ljummet vatten och mild tvållösning. (Skinnet stelnar något efter tvätt, smörj in med lädercreme så blir det mjukt igen.